Preview

Vestnik NSUEM

Advanced search

FUNCTIONING IMPROVEMENT OF SOCIAL MEALS SYSTEMS ON THE BASIS OF THE ECONOMIC DIAGNOSTICS

Abstract

The  article proves the  necessity for the  economic diagnostics in the  assessment of social meals  system. The  social  meals  sector faces  pressing issues  with  the  reliability of databases used  for decision making, which  makes insufficient the  use of classic analytic tools. The  proposed approach solves the issue of identifying the diagnosis and makes it possible to generate a set of measures that  eliminate the identified issues in the functioning of the system.

About the Author

L. N. Rozhdestvenskaya
Novosibirsk State Technical University, Novosibirsk
Russian Federation
PhD inEconomics,AssociatedProfessor,Chair ofTechnology and OrganizationofFood Industries


References

1. Рождественская Л.Н., Главчева С.И., Цопкало Л.А. Экономическая диагностика состояния и формирование стратегии развития рынка общественного питания: Монография. Новосибирск: НГТУ, 2011. 360 с.

2. Экономическая диагностика состояния и развития потребительского рынка: Монография / Под общ. ред. Ю.Л. Александрова. М.: Креативная экономика, 2008. 384 с.

3. О Концепции развития производства отечественных пищевых продуктов для обеспечения организованных коллективов (детей дошкольного и школьного возраста, студентов, военнослужащих, граждан, находящихся на излечении в учреждениях здравоохранения и социальной защиты, осужденных и др.). Проект распоряжения правительства от 31.08.2010 г. URL: http: http://agro.perm.ru/files/file/_proekt_fed_pitanie.pdf


Review

For citations:


Rozhdestvenskaya L.N. FUNCTIONING IMPROVEMENT OF SOCIAL MEALS SYSTEMS ON THE BASIS OF THE ECONOMIC DIAGNOSTICS. Vestnik NSUEM. 2012;(1):274-281. (In Russ.)



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-6495 (Print)