FUNCTIONING IMPROVEMENT OF SOCIAL MEALS SYSTEMS ON THE BASIS OF THE ECONOMIC DIAGNOSTICS
Abstract
The article proves the necessity for the economic diagnostics in the assessment of social meals system. The social meals sector faces pressing issues with the reliability of databases used for decision making, which makes insufficient the use of classic analytic tools. The proposed approach solves the issue of identifying the diagnosis and makes it possible to generate a set of measures that eliminate the identified issues in the functioning of the system.
About the Author
L. N. RozhdestvenskayaRussian Federation
PhD inEconomics,AssociatedProfessor,Chair ofTechnology and OrganizationofFood Industries
References
1. Рождественская Л.Н., Главчева С.И., Цопкало Л.А. Экономическая диагностика состояния и формирование стратегии развития рынка общественного питания: Монография. Новосибирск: НГТУ, 2011. 360 с.
2. Экономическая диагностика состояния и развития потребительского рынка: Монография / Под общ. ред. Ю.Л. Александрова. М.: Креативная экономика, 2008. 384 с.
3. О Концепции развития производства отечественных пищевых продуктов для обеспечения организованных коллективов (детей дошкольного и школьного возраста, студентов, военнослужащих, граждан, находящихся на излечении в учреждениях здравоохранения и социальной защиты, осужденных и др.). Проект распоряжения правительства от 31.08.2010 г. URL: http: http://agro.perm.ru/files/file/_proekt_fed_pitanie.pdf
Review
For citations:
Rozhdestvenskaya L.N. FUNCTIONING IMPROVEMENT OF SOCIAL MEALS SYSTEMS ON THE BASIS OF THE ECONOMIC DIAGNOSTICS. Vestnik NSUEM. 2012;(1):274-281. (In Russ.)