Preview

Vestnik NSUEM

Advanced search

CONCEPTUAL APPROACH TO BALANCING OF REGIONAL FOOD MARKET

Abstract

The  article suggests the  approach to balancing of demand and  supply  at the  regional food  market. The  conceptual model of balancing of the  regional food  market along  with its interpretation is presented. Hierarchy system  of economic and  mathematical models, allowing industries of agroindustrial complex to  achieve balanced supply  of the  region with  agricultural goods  at  the  level  of effective demand is formed for  realization of the conceptual approach.

About the Authors

N. V. Shalanov
Siberian University of Consumer Cooperation, Novosibirsk
Russian Federation
DoctorofEconomicSciences,Professor, Head ofChair ofMathematics and Statistics


M. N. Peshkova
Siberian University of Consumer Cooperation, Novosibirsk
Russian Federation
Fellowapplicant


References

1. Алтухов А.И., Макин Г.И. Региональный продовольственный рынок: проблемы формирования и развития. М.: Агропромиздат, 1997. 112 с.

2. Гантимуров Н.И. Научные основы формирования и регулирования продовольственного рынка. Новосибирск, 2003. 110 с.

3. Гантимуров Н.И. Продовольственный рынок Забайкалья: теория и практика регионального развития. Новосибирск: ГНУ СибНИИЭСХ, 2007. 180 с.

4. Шаланов Н.В. Математические методы исследования систем. Saarbrucken, Deutcshland: Palmarium academic publishing, 2012. 520 с.

5. Шаланов Н.В. Системный анализ. Кибернетика. Синергетика: математические методы и модели. Экономические аспекты. Новосибирск: НГТУ, 2008. 288 с.


Review

For citations:


Shalanov N.V., Peshkova M.N. CONCEPTUAL APPROACH TO BALANCING OF REGIONAL FOOD MARKET. Vestnik NSUEM. 2014;(2):54-62. (In Russ.)



Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-6495 (Print)