CONCEPTUAL APPROACH TO BALANCING OF REGIONAL FOOD MARKET
Abstract
The article suggests the approach to balancing of demand and supply at the regional food market. The conceptual model of balancing of the regional food market along with its interpretation is presented. Hierarchy system of economic and mathematical models, allowing industries of agroindustrial complex to achieve balanced supply of the region with agricultural goods at the level of effective demand is formed for realization of the conceptual approach.
About the Authors
N. V. ShalanovRussian Federation
DoctorofEconomicSciences,Professor, Head ofChair ofMathematics and Statistics
M. N. Peshkova
Russian Federation
Fellowapplicant
References
1. Алтухов А.И., Макин Г.И. Региональный продовольственный рынок: проблемы формирования и развития. М.: Агропромиздат, 1997. 112 с.
2. Гантимуров Н.И. Научные основы формирования и регулирования продовольственного рынка. Новосибирск, 2003. 110 с.
3. Гантимуров Н.И. Продовольственный рынок Забайкалья: теория и практика регионального развития. Новосибирск: ГНУ СибНИИЭСХ, 2007. 180 с.
4. Шаланов Н.В. Математические методы исследования систем. Saarbrucken, Deutcshland: Palmarium academic publishing, 2012. 520 с.
5. Шаланов Н.В. Системный анализ. Кибернетика. Синергетика: математические методы и модели. Экономические аспекты. Новосибирск: НГТУ, 2008. 288 с.
Review
For citations:
Shalanov N.V., Peshkova M.N. CONCEPTUAL APPROACH TO BALANCING OF REGIONAL FOOD MARKET. Vestnik NSUEM. 2014;(2):54-62. (In Russ.)