INTERACTING PROCESSES IN «RESOURCES – PRODUCTION – CONSUMPTION» LOGISTIC SYSTEM: FEATURES IN TOURISTIC FIELD
Abstract
The article considers features of interacting processes in the «resources – production – consumption» logistic system, issues of functioning and interactions of system elements are defined, the necessity for study of system elements in strong interrelation is proved.
Main strategic directions for the development of touristic organization in the context of the «resources – production – consumption» system development are suggested.
About the Authors
V. A. NazarkinaRussian Federation
Ph.D. in Economics, Associated professor
B. I. Shteingoltz
Russian Federation
Ph.D.,AssociatedProfessor,Head ofDepartmentofServiceEconomy,
References
1. Грант Р.М. Современный стратегический анализ / пер. с англ.; под ред. В.Н. Фунтова; 5-е изд. СПб.: Питер, 2008.
2. Назаркина В.А., Загорская Л.М., Штейнгольц Б.И. Маркетинг в социальнокультурном сервисе и туризме: учеб. пособие. Новосибирск: Изд-во НГТУ, 2009. 83 с.
3. Назаркина В.А., Штейнгольц Б.И. Проблемы использования аутсорсинговых технологий в практической деятельности туристских фирм // Вестник НГУЭУ. 2013. № 2. С. 58–65.
4. Назаркина В.А., Юрченко В.И. Современное состояние и тенденции развития туристического бизнеса в Греции // Сервисные технологии: теория и практика / сб. науч. тр. Новосибирск: Изд-во НГТУ, 2013. Вып. 5. С. 115–117.
5. Ситникова Я.В., Половова Т.А., Назаркина В.А. Совершенствование оценки качества услуг: методический аспект // Вестник НГУЭУ. 2012. № 2. С. 183–190.
6. Греция: кризис «пожирает» туризм, до 1000 отелей выставлены на продажу. URL:http://www.tourprom.ru/news/16319/
Review
For citations:
Nazarkina V.A., Shteingoltz B.I. INTERACTING PROCESSES IN «RESOURCES – PRODUCTION – CONSUMPTION» LOGISTIC SYSTEM: FEATURES IN TOURISTIC FIELD. Vestnik NSUEM. 2014;(2):313-319. (In Russ.)